Poslikava mestnih podhodov

Podhod na koncu semedelske promenade pod avtocesto - leto 2018


Prvi projekt poslikave podhoda se je odvil v okviru mladinskega festivala CMoKFEST 2018 (26. 6. 2018), ki ga je organiziral CMK, pri projektu pa so sodelovali še Primorsko svetovalno središče PRIMSS, Študentska organizacija Univerze na Primorskem, Klub študentov občine Koper in Klub Inde Drugje. Poslikavo, ki izhaja iz zgodbe o mitološkem nastanku Kopra, je ustvarilo približno 15 prostovoljcev.

Podhod pri mandraču v Semedeli - leto 2019


Po prvem uspešno izvedenem projektu poslikave semedelskega podhoda pri promenadi je (PRIMSS) zaključil poslikavo drugega podhoda. Projekt je potekal v okviru mladinskega festivala CMoKFEST 2019, ki ga je organiziral CMK, v sodelovanju s PRIMSS, ŠOUP ter s podporo Mestne občine Koper. Poslikava podhoda pri mandraču v Semedeli je potekala na temo »Koper, kot bi ga imeli radi mladi« in se je izvajala v sredo in četrtek, 26. in 27. junija 2019. Tako se je mladim spet omogočilo, da na kreativen način prispevajo k spremembi vizualne podobe mesta. Pri projektu je sodelovalo okoli 20 prostovoljcev.

Podhod pod Semedelskim nadvozom - leto 2020


Projekt je tokrat CMK prvič izvedel samostojno ob podpori Kluba študentov občine Koper in Mestne občine Koper. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti (16. 9. do 20. 9. 2020) je skupina mladih umetnikov poslikala podhod semedelskega nadvoza. Podhod je 16 umetnikov in 5 prostovoljcev iz različnih koncev Slovenije (pa tudi iz Italije) prelevilo v pravo umetnijo na prostem. Osrednja tema poslikave je bila ’’Mobilnost v prihodnosti’’.

Podhod pri baru Mandrač - leto 2021


Center mladih Koper je v letu 2021 ponovno organiziral poslikavo enega od podhodov v Semedeli, tokrat je rdeča nit poslikave bila morski svet. Pri poslikavi je sodelovalo 12 umetnikov, med njimi tudi umetnik iz Italije in umetnica iz Francije.