Projekti

Street Art Fest Koper

Povpraševanje po lokacijah za grafitiranje je močno naraslo zato smo leta 2022 začeli organizirati festival grafitiranja Street Art Fest Koper. Festival ponuja površine za risanje, delavnice o grafitiranju, vodene oglede poslikanih podhodov, predavanja o ulični umetnosti in glasbeni program. Cilj je podpora mladim umetnikom, spodbujanje street arta in promocija sodobnega umetniškega gibanja.

CMoKFEST

Zadnji teden v juniju v Kopru poteka CmoKFEST, zdaj že tradicionalni festival od mladih za mlade. Festival daje poseben fokus na dijake, študente in ostale mlade do 29. leta starosti, a udeležijo se ga lahko prav vsi mladi in mladi po srcu.

STYLO - Fashion Show

Center mladih Koper (CMK), ki deluje pod okriljem Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper (ZMKT), si je pred sedmimi leti zadal pomembno nalogo – prebuditi obalno modno sceno in v njo aktivno vključiti mlade. Kreativne posameznike spodbuja k sodelovanju in predstavitvi svojih drznih in inovativnih idej.

Poslikava mestnih podhodov

V letu 2018 je CMK skupaj s KŠOK-om, ŠOUP-om in PRIMSS-om izpeljal prvi projekt poslikave enega od koprskih podhodov - Semedelski podhod pod avtocesto. V naslednjem letu so prostovoljci olepšali podhod pri mandraču v Semedeli, leta 2020 pa so umetniki porisali podhod ob Badaševici pod Semedelskim nadvozom. Več o projektih najdete na tej povezavi:

ESE prostovoljstvo

V našem zavodu podpiramo in gostimo ESE prostovoljce že od leta 2017. Naše prostovoljce lahko srečate v mladinskem centru ter na različnih dogodkih in projektih v katerih sodelujejo.

CMK beležka

CMK beležko si lahko prislužiš kot praktično darilo ob izpolnjevanju prostovoljnih aktivnostih mladinskega centra. Več informacij na strani https://www.cmk.si/prostovoljstvo

CMK magazin

CMK magazin je spletna mladinska revija, ki jo ustvarjajo mladi s pomočjo mentorstva mladinskih delavcev. V reviji lahko preverite napoved dogodkov za prihodnji mesec, si ogledate poročila koncertov in dogodkov preteklega meseca, prebirate potopise, poučne članke, intervjuje, poezije, kuharske recepte in še kaj bi se našlo. Že od leta 2016 izhaja mesečno, najnovejše zgodbe in vse pretekle številke pa si lahko preberete tukaj.

CMK STUDIO LIVE - Natečaj za mlade neuveljavljene glasbene skupine

V Centru mladih Koper se zavedamo pomena mladih glasbenikov za lokalno glasbeno sceno, zato se po najboljših močeh trudimo mladim glasbenikom olajšati premik iz dnevne sobe, preko vadnice, snemalnega studia, pa vse do odra. CMK Studio Live je natečaj za mlade neuveljavljene glasbene skupine. Trije nagrajenci prejmejo brezplačno snemanje avtorskih skladb in mix s profesionalnim producentom v CMK studiu, zmagovalec natečaja pa celo snemanje videospota. Prijavijo se lahko glasbene skupine, ki imajo vsaj tri avtorske pesmi in izdan največ en samostojni album, vsaj polovica članov pa mora biti starih med 15 in 29 let.

Center mladih Koper

Gregorčičeva ulica 4, 6000 Koper

ponedeljek – petek: 9:00 – 22:00

V primeru prireditev: petek & sobota do 24:00

Mladinski center Markovec City

Cesta na Markovec 65a, 6000 Koper

ponedeljek - petek, 12:30 - 20:00

Socialna omrežja

tiktokfacebookinstagramyoutube tiktok
Informacije javnega značaja Evropska kohezijska politika Pravilniki