STYLO - Modna revija za mlade oblikovalce

Center mladih Koper (CMK), ki deluje pod okriljem Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper (ZMKT), si je pred sedmimi leti zadal pomembno nalogo – prebuditi obalno modno sceno in v njo aktivno vključiti mlade. Kreativne posameznike spodbuja k sodelovanju in predstavitvi svojih drznih in inovativnih idej.

Natečaj je namenjen mladim, še neuveljavljenim modnim oblikovalcem iz vse Slovenije in tujine. Na modni reviji lahko širši javnosti predstavijo sebe, svoje zamisli in kreacije. Dogodek je odlična priložnost za pridobivanje novih znanj, za povezovanje ter za izmenjavo zamisli in izkušenj z drugimi modnimi oblikovalci.

Modna revija se je v zadnjih letih uveljavila kot eden najpomembnejših modnih dogodkov v slovenski Istri.

15. oktobra 2022 je v dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru potekala že 7. edicija modnega dogodka s krovno tematiko »iluzija podob«. Na natečaj se je prijavilo šestnajst mladih oblikovalcev, devet finalistov pa je svoje kolekcije predstavilo na modni pisti, kjer je strokovna žirija izbrala zmagovalko.

Z natečajem modne revije STYLO podpiramo mlade umetnike, pomagamo graditi slovensko modno sceno in skrbimo za družbeno-lokalno odgovornost.

Razvoj dogodka STYLO skozi leta..

Celoten dogodek (2018) si lahko ogledate na spodnjem videu:

https://www.youtube.com/watch?v=7kOwfp2utmo